Friedeke Verkleij-Veenman

Friedeke Verkleij-Veenman

Mijn samenwerking met Debbie gaat terug naar de jaren ‘90. Eerst als trouw lid bij Bodyworks in Amsterdam. Maar al snel de opleiding Teacher Training gevolgd, naast een fulltime baan bij Transavia.

Van Docent aerobics, steps en allerlei andere disciplines ging het naar Master Teacher Trainer. Met Debbie ben ik naar allerlei conventies geweest, in de “slipstream” van de teacher. Blackpool, de EFAA in Veldhoven en nog wat grotere uitstappen naar IDEA in Amerika.

pilatescompany-Friedeke
Friedeke Verkleij-Veenman

Vanaf 2000 ben ook ik gegrepen door het Pilates virus en heb ik in 2001 de allereerste Ground Control Pilates opleiding mogen volgen. Zo ontzettend fijn om naast de high impact trainingen ook een rustige, maar intensieve discipline te doen. De bewegingen zijn vloeiend en kunnen erg zwaar zijn, maar tegelijkertijd voelt je lijf lang en soepel. De instant feedback die je terugkrijgt van Pilates is bijzonder. Kwalitatief goed bewegen is bij Pilates nog veel belangrijker dan alle andere vormen, zoals aerobics en bodyshape.

Redelijk snel mocht ik invallen voor Debbie in de Ground Controle basisopleiding. Een eer, een mooi recht en een ontzettend fijn leertraject.

Inmiddels ben ik trotse oprichter en eigenaar van Pilates Principles, een mini bedrijfje waar ik fulltime mee bezig ben. Ik geef groepslessen, Pilates en nog altijd Bodyshape (the Debbie way) en daarnaast heel veel personal trainingen in samenwerking met fysiotherapeuten en sportartsen. Ik heb een aantal grote bedrijven waar ik workshops en masterclasses geef aan personeel.

Maar word ik gevraagd door Debbie om in te vallen voor een opleiding, maak ik daar direct tijd voor. Het uitleggen wat Pilates is en voor je kan betekenen is een waanzinnig mooi project. De meeste docenten hebben geen flauw idee en de instant feedback die je terugkrijgt als je ze ziet bewegen en ze kan laten voelen wat een kleine aanpassing in een oefening kan doen. Prachtig!

Opleidingen:

  • AFAA, ACE, Ground Control Pilates Modules I, II, II.
  • Do-In Yoga, een vorm van yoga gebaseerd op de Chinese geneeswijze. Level I, II, III.
  • Mogen werken met: Michael King, Ton Voogt en Michael Fritzke.
  • Kari Anderson (Seattle). Lilian Kluivers van de Do-In Academy.