Debbie Jenner

Debbie Jenner
Debbie is Engelse van origine, geboren en getogen in Skegness aan de Engelse oostkust. Debbie begon een theater en televisie showbizzloopbaan op de zeer jonge leeftijd, van zes en tien jaar respectievelijk.
Debbie verhuisde eind jaren ‘70 naar Nederland, waar zij als Doris D. van Doris D. & The Pins furore maakte. Zij kwam naar ons land om (dans)les te geven, in de musical Swingpop van Seth Gaaikema te dansen, in een discoshow voor de WZZ en in het ballet van Toppop. Via Toppop werd ze ontdekt door platenproducer Piet Souer en zo kwam Doris D. & The Pins tot leven en werd zij een ‘bekende Nederlander’.

Tijdens haar succesvolle periode in de platenindustrie heeft Debbie de choreografie voor menig televisiegala’s en Eurovisie Song Festivals gemaakt, en voor de speelfilm ‘Mama is Boos’. Ook deed zij choreografie/staging voor diverse artiesten in binnen- en buitenland. Debbie speelde Demeter in de originele Nederlandse versie van ‘Cats’ in Koninklijk Theater Carré in 1987 en werd een jaar later benoemd tot Dance Captain. Toen het voor een derde keer speelde in Carré werd zij aangenomen als Company Manager. Eind jaren ’80 had Debbie gekozen voor een tweede carrière in de fitness/wellness branche.

Aerobics in Nederland:
In 1982 introduceerde zij al aerobics in ons land, gevolgd door diverse workout-formules, zoals Step en Street Dance. In 1982 opende zij de allereerste ‘stand-alone’ aerobicstudio in ons land – ‘Body Works’, gaf aerobicopleidingen en organiseerde Internationale conventies. Zij ontving in 2002 al een Lifetime Achievement Award van de EFAA voor haar inspanningen als pionier in de fitnesswereld gedurende de voorafgaande twee decennia.

Pilates in Nederland
Sinds 2000 is Debbie actief met de introductie van de Pilates Methode in Nederland via haar Ground Control-PILATES en andere originele programmas. Debbie heeft Pilates vanaf heel vroeg zelf beoefend, het was opgenomen in haar dansopleiding en is zij sinds eind jaren ’80 eerst lessen gaan volgen in Londen en New York, en later modulaire opleidingen. Zo heeft zij 4 van de originele eerste generatie ‘volgelingen’ – (in het Engels – ‘elders’) van Joseph Pilates meegemaakt en hun diverse lesgeefstijlen en visies. Door de jaren heen heeft zij diverse conventies gevolgd in de VS en heeft zelf op diverse Internationale conventies lessen en workshops gegeven.
In 2000 opende Debbie een volledig met Pilates-apparaten uitgeruste studio in Amsterdam, waar diverse groepslessen en personal trainingen werden gegeven. Niet alleen was dit de eerste studio in Amsterdam, maar Debbie was de eerste in Nederland om groepslessen op apparatuur aan te bieden. Haar team gaf dagelijkse trainingen aan de consument, maar ook topsporters, bekende zangers en dansers en geblesseerde artiesten en muzikanten voor meerdere producties van Cirque du Soleil.

Debbie Jenner Pilates Company
Pilates Company Studio Amsterdam-zuid (inmiddels gesloten)
Debbie Jenner Pilates Company
Pilates Company Studio Amsterdam Centrum (inmiddels gesloten)

Ze heeft in 2013 haar studios gesloten omdat zij naar Engeland terug verhuisde, maar zij reist minstens vier keer per jaar naar Nederland om Pilates opleidingen en workshops te geven. Haar passie ligt bij het opleiden en bijscholen van instructeurs en fysiotherapeuten, maar sinds augustus 2020 geeft zij ook les live en online aan consumenten via haar ‘Debs Online Health Club’.

Debbie is toch nog steeds regelmatig werkzaam in de showbizz en verzorgt choreografieën en presentatie- en productiewerkzaamheden. Zij werkte in 2009 mee als presentatrice in de lifestyle programma 4Me op RTL-4. Zij is sinds 2002 choreograaf voor de Engelse productie van de Original Tribute to the Blues Brothers en zij heeft in 2010 de regie gedaan voor originele productie van The Songs from the Movie Sister Act, met de London Community Gospel Choir.

Debbie Jenner Pilates CompanyDebbie woont tegenwoordig op het platteland van Engeland in een afgelegen heuvelachtig gebied, zij geeft live online lessen en workshops, normaal bezoekt zij Nederland gemiddeld 4-5 keer per jaar om opleidingen en workshops te verzorgen, nu wegens de Corona-virus doet zij zelf voorlopig alles online. Veler van haar workshops worden overgenomen door Manon Thoonen en in Nederland gegeven.