Debbie Jenner

Debbie Jenner
Debbie is sinds het jaar 2000 bijna uitsluitend bezig met het geven van Pilatesopleidingen en workshops. Haar Pilates-geschiedenis begon heel vroeg als kind toen zij Pilates kreeg tijdens haar dansopleiding. Later eind 80’er jaren is zij Pilates-lessen (matwork en apparatuur) gaan volgen in Londen bij een Pilatesstudio bij Dance Works, en heeft later gedurend de 90’er jaren in de VS workshops meegemaakt van 4 van de oorspronkelijke leerlingen van Pilates zelf met hun diverse lesgeefstijlen en visies.

Debbie Jenner In 2000 opende Debbie een volledig met Pilates-apparaten uitgeruste studio in Amsterdam waar diverse groepslessen en personal trainingen werden gegeven. Niet alleen was dit de eerste studio in Amsterdam, maar Debbie was de eerste in Nederland om groepslessen op apparatuur aan te bieden. Haar team gaf dagelijkse trainingen aan de consument, maar ook topsporters, bekende zangers, dansers en  muzikanten en voor meerdere producties van Cirque du Soleil tijdens hun verblijf in Nederland.

Debbie is Engelse van origine, geboren en getogen in Skegness aan de Engelse oostkust. Debbie begon een theater en televisie showbizzloopbaan op de zeer jonge leeftijd, van zes en tien jaar respectievelijk.
Debbie verhuisde eind jaren ‘70 naar Nederland, waar zij als Doris D. van Doris D. & The Pins furore maakte, met Top 10 hits, en gouden platen. Zij kwam oorspronkelijk naar ons land om (dans)les te geven, in de musical Swingpop van Seth Gaaikema te dansen, in een discoshow voor de WZZ en in het ballet van Toppop. Via Toppop werd ze ontdekt door platenproducer Piet Souer en zo kwam Doris D. & The Pins tot leven en werd zij een ‘bekende Nederlander’.
Tijdens haar succesvolle periode in de platenindustrie heeft Debbie de choreografie voor menig televisiegala’s, specials en Eurovisie Song Festivals gemaakt, en voor de speelfilm ‘Mama is Boos’. Ook deed zij choreografie/staging voor diverse artiesten in binnen- en buitenland. Debbie speelde Demeter in de originele Nederlandse versie van ‘Cats’ in Koninklijk Theater Carré in 1987 en werd een jaar later benoemd tot Dance Captain. Toen het voor een derde keer speelde in Carré werd zij aangenomen als Company Manager. Eind jaren ’80 had Debbie gekozen voor een tweede carrière in de fitness/wellness branche.

Aerobics in Nederland.
In 1982 introduceerde zij het fenomeen aerobics in ons land gevolgd door diverse workout-formules, zoals Step en Street Dance. In 1982 opende zij de allereerste ‘stand-alone’ aerobicstudio in ons land – ‘Body Works’, gaf aerobicopleidingen en organiseerde Internationale conventies. Zij ontving in 2002 al een Lifetime Achievement Award van de EFAA voor haar inspanningen als pionier in de fitnesswereld gedurende de voorafgaande twee decennia.

Pilates in Nederland.
Zoals genoemd is Debbie sinds 2000 actief met de introductie van de Pilates Methode in Nederland via haar Ground Control-PILATES opleiding en andere originele programmas.
Klassiek geschoold, zij had GC-P bedacht omdat de klassieke matles oorspronkelijk bedoeld was voor professionele dansers en niet per se voor de consumenten. Inmiddels is de klassieke methode ook in de opleiding verwerkt waardoor deelnemers een bijzonder breed inzicht en kennis krijgen in de complete methode.

Zij heeft in 2013 haar studios gesloten omdat zij naar Engeland terug verhuisde, maar zij reist minstens vier keer per jaar naar Nederland om Pilates opleidingen en workshops te geven. Haar passie ligt bij het opleiden en bijscholen van instructeurs en fysiotherapeuten, Sinds april 2020 geeft zij ook les live en online aan consumenten en instructeurs via ‘Debs Online Health Club’.
Debbie Jenner Pilates Company

Debbie Jenner Pilates Company

(Studios van de Pilates Company, Amsterdam-zuid & centrum inmiddels gesloten)

2023
Debbie woont op het platteland van Engeland. Zij werkt online via Zoom en geeft wekelijkse lessen, maar geeft ook workshops en opleidingen via deze handige middel. Zij reist in 2023 vier keer naar Nederland- eind januari, in maart, september-oktober en in november.
In Engeland heeft zij een ‘self-catering’ Shepherds Hut, waar men via airbnb hun verblijf kunnen boeken. En zij is in 2022 begonnen met haar ‘Farm Cottage Soaps & Candles’, voorheen een hobby, nu een klein bedrijf. Momenteel is zij bezig kaarsen te ontwikkelen voor studios/yogadocenten.