Pilates & Zwangerschap

Pilates & Zwangerschap
Duur: 4.5 uur 13.00-17.00
Prijs: € 145,-
Datum: Nieuwe datum binnenkort bekend
Plaats: Amstelveen

Tijdens de workshop Pilates & Zwangerschap geven we je praktische kennis en informatie om je zwangere klant tijdens en na de zwangerschap te kunnen begeleiden in de Pilates lessen. We willen je voldoende medische kennis en achtergrond informatie geven, die direct toepasbaar is in je Pilates lessen. We bespreken het verloop van de zwangerschap en de eventuele complicaties die daarbij kunnen komen kijken. 

Pilates & Zwangerschap. Foto: Manon Thoonen
foto: Manon Thoonen

De zwangerschap is een periode waarin de klant te maken krijgt met constante  veranderingen. Fysieke en mentale veranderingen waar we als Pilates docent op in springen met aanpassingen en specifieke les programma’s.

Tijdens deze workshop krijg je dan ook vooral heel veel praktische richtlijnen. Wat kun je wel en beter niet doen met een zwangere klant, wat zou je moeten aanpassen per trimester om je klant veilig en gezond door de zwangerschap heen te helpen.

Ook willen we je specifiek oefeningen meegeven voor de bekken bodem en ademhaling voor tijdens de zwangerschap, de bevalling en na de zwangerschap.

We gaan werken met diverse materialen om de bekende Pilates oefeningen aan te kunnen passen, de klant te ondersteunen waar dat nodig is en toch goed te kunnen blijven werken aan de fitheid en conditie van de klant.

Het is goed om veel achtergrond en medische informatie te kennen. Dit zal je niet direct in je lessen gaan gebruiken maar geeft je de kans om problemen in een vroeg stadium op te merken en je klant door te sturen naar een specialist. Het is erg belangrijk om up to date te blijven en de ontwikkelingen bij te houden. 

Maar ken ook je grenzen, je hoeft niet de verloskundige of bekken therapeut te vervangen. Zoek juist een samenwerking met de specialisten bij jou in de beurt, dit werkt voor alle drie de partijen erg goed.

Pilates is geschikt voor iedere zwangere, of ze nu wel of niet is getraind en wel of niet bekend is met Pilates. Door de oefeningen gefocust te doen, de ademhaling diep en bewust te gebruiken en de tijd hiervoor te nemen zal de Pilates een zeer waardevolle aanvulling zijn voor tijdens de zwangerschap.

Ideaal gezien kun je het beste een aparte groep startten met zwangeren en evt pas bevallen klanten. Lukt dat niet en komen ze in je reguliere lessen zul je de aanpassingen tijdens de lessen moeten aangeven. Ook hier gaan we tijdens deze workshop dieper op in, hoe je dat kunt doen en waar je allemaal op moet letten.

Ik geef zelf al een flink aantal jaren Pilates aan zwangeren en het is een hele wisselende (zijn toch eigenlijk maar heel even zwanger) en hele leuke groep. Doordat ze een hele bijzondere tijd met elkaar en jou delen, vaak ook een hele hechte groep. Ik zie ze ook buiten de lessen met elkaar omgaan en de meesten heb ik na jaren nog steeds elke week in de lessen. 

> Klik hier voor het inschrijfformulier