Pilates Springboard

Pilates Springboard
Duur: 5 basisdagen, plus examen
Prijs: € 595,- Examen € 75,-
Data: ma   16 t/m vr 20 nov (smiddags)
Plaats: Best, Brabant

Springboard Pilates is de ideale oplossing voor instructeurs die graag in groepsverband apparatuurlessen willen gaan aanbieden, maar het budget missen om een aantal Reformers direct aan te schaffen. 

Groepslessen met de Springboard zijn ook voor de klanten aantrekkelijk omdat ze (bijna) personal training krijgen, maar voor een coulanter bedrag dan een 1 op 1 training. De klant kan laagdrempelig kennis kunnen maken met de Pilates apparatuur.

De Springboard wordt bevestigd aan een muur en daar zijn tientallen oefeningen mee mogelijk. Er kan gewerkt worden aan de kracht, flexibilieit of mobiliteit van de klant. De resultaten zijn verbluffend en het werkt verslavend! 

De basisopleiding is verspreid over 5-dagen. Deze is alleen toegankelijk voor opgeleide mat instructeurs. Daarnaast is het een voorwaarde dat je vooraf aan de opleiding minimaal 2 lessen Springboard bij Manon volgt*. Dit is om zelf een Springboard les te ervaren en om te zien of je aanvullende instructie nodig hebt buiten de 5-basisdagen.

Na de opleiding gaat men zelf aan de slag met lesgeven en wordt er op een later tijdstip een examen afgelegd. Dit is om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen.   

*Instructeurs die al met apparatuur werken kunnen in overleg de lessen evt overslaan. 

.
De Pilates Company is het eerste opleidingsinstituut in Nederland die een Springboard opleiding aanbieden.  De opleiding wordt verzorgd door Manon Thoonen.