Manon Thoonen-van Beers

Manon Thoonen-van Beers

In 2005 heb ik de opleiding Ground Control-Pilates gevolgd bij Debbie en geef sindsdien les. Ieder jaar probeer ik zo vaak mogelijk lessen en workshops bij haar te volgen, omdat je nooit bent uitgeleerd. Het geeft mij altijd weer een enorme energie boost.

Debbie Jenner Pilates Company
Manon Thoonen-van Beers

Als docent met een eigen studio ben je toch veel alleen aan het werk. Andere trainers ontmoeten en lessen volgen maakt dan, dat je weer op scherp wordt gezet en opnieuw wordt uitgedaagd. Ik heb diverse workshops mogen volgen van Michael King, Ton Voogt en Michael Frizke en heb in Londen de workshops ‘Special Populatons’ met Nuala Coombs gevolgd.

In mijn studio combineer ik Pilates met mijn werk als BGN gewichtsconsulente. Ik heb sinds een paar jaar een eigen praktijk en begeleid mensen met een over- of ondergewicht naar een gezond eetpatroon. Ik heb zelf een boek geschreven waar ik mee werk in mijn praktijk.

Ik ben al jong begonnen (6 jaar) met klassiek ballet en heb in Rotterdam mijn opleidingen aan de Mavo voor Ballet en Muziek en de Rotterdamse Dansacademie (nu Codarts) mogen volgen. Daar studeerde ik af als 1e graad docent dans.

Na wat jaren als danseres in het buitenland te hebben gewerkt ben ik neergestreken in Best, een dorpje in Brabant waar ik samen met mijn man een Sportcentrum heb. Daarin heb ik  20 jaar lang een dansschool gehad en lesgegeven in verschillende dans stijlen. Ieder jaar maakte ik een voorstelling met mijn leerlingen in het plaatselijke theater.

Daar kwam abrupt een einde aan toen ik tijdens een repetitie een val maakte en alles in mijn knie scheurde wat maar kon. Debbie heeft mij toen geholpen om mijn Pilates lessen die ik intussen al 15 jaar gaf, verder uit te breiden naar een goed lopende Pilates Studio.

Een van haar adviezen was om te gaan investeren in apparatuur, om zo het aanbod verder uit te kunnen breiden. Nu was mijn budget op dat moment niet zo groot omdat de inkomsten uit mijn dansschool compleet gestopt waren. Ik maakte de keuze om dan te investeren in Springboards, 4 stuks, zodat ik groepslessen kon gaan geven op apparatuur.

Er is in Nederland geen opleiding om Springboard lessen te leren geven. Samen met Debbie ben ik een opleiding aan het ontwikkelen en gaan wij deze eind 2020 aanbieden.

Ik voel me heel erg vereerd dat ik dit samen met haar mag doen en onderdeel mag zijn van de Pilates Company. Al 30 jaar is Debbie toonaangevend in Nederland en weet altijd weer de nieuwste trends en ontwikkelingen onder het grote publiek bekend te maken. Ik zie haar als mijn mentor en dat ik dit nu samen met haar mag gaan doen is echt een grote eer.

Manon