The Pilates Company

Debbie Jenner
Debbie Jenner Pilates Company

Debbie Jenner is Engelse van origine, geboren en getogen in Skegness aan de Engelse oostkust. Debbie begon een theater en televisie showbizzloopbaan op de zeer jonge leeftijd, van zes en tien jaar respectievelijk.

Debbie verhuisde eind jaren ‘70 naar Nederland, waar zij als Doris D. van Doris D. & The Pins furore maakte. Zij kwam naar ons land om (dans)les te geven, in de musical Swingpop van Seth Gaaikema te dansen, in een discoshow voor de WZZ en in het ballet van Toppop. Via Toppop werd ze ontdekt door platenproducer Piet Souer en zo kwam Doris D. & The Pins tot leven en werd zij een bekende Nederlander.

Debbie Jenner Pilates Company
Doris D & The Pins

Na een succesvolle periode in de platenindustrie heeft Debbie de choreografie voor menig televisiegala’s en songfestivals gemaakt, en voor de speelfilm ‘Mama is Boos’. Ook deed zij choreografie/staging voor diverse artiesten in binnen- en buitenland.

Debbie speelde Demeter in de originele Nederlandse versie van ‘Cats’ in Koninklijk Theater Carré in 1987 en werd een jaar later benoemd tot Dance Captain. Toen het voor een derde keer speelde in Carré werd zij aangenomen als Company Manager.

Eind jaren ’80 koos Debbie voor een tweede carrière in de fitness/wellness branche. In 1982 introduceerde zij al aerobics in ons land, gevolgd door diverse workout-formules, zoals Step en Street Dance. In 1982 opende zij de allereerste ‘stand-alone’ aerobicstudio in ons land – Body Works, gaf aerobicopleidingen en organiseerde Internationale conventies. Zij ontving in 2002 de Lifetime Achievement Award van de EFAA voor haar inspanningen als pionier in de fitnesswereld gedurende de voorafgaande twee decennia.

Debbie Jenner Pilates Company
circa 1981

Sinds 2000 is Debbie actief met de introductie van de Pilates Methode in Nederland via haar Ground Control-PILATES.

Debbie schrijft boeken, heeft voor diverse bladen geschreven en heeft inmiddels zes workout video-/DVD-producties op haar naam staan.

In 2000 opende Debbie een volledig met Pilates-apparaten uitgeruste studio in Amsterdam, waar diverse groepslessen en personal trainingen werden gegeven. Debbie was de eerste in Nederland om groepslessen op apparatuur aan te bieden. Haar team gaf dagelijkse trainingen aan geblesseerde artiesten en muzikanten voor meerdere producties van Cirque du Soleil.

Debbie Jenner Pilates Company
Pilates Company Studio Amsterdam-zuid (inmiddels gesloten)
Debbie Jenner Pilates Company
Pilates Company Studio Amsterdam Centrum (inmiddels gesloten)

Ze heeft in 2013 haar studios gesloten omdat zij naar Engeland terug verhuisde, maar zij reist minstens vier keer per jaar naar Nederland om Pilates opleidingen en workshops te geven. Haar passie ligt bij het opleiden en bijscholen van instructeurs en fysiotherapeuten.

Debbie is nog steeds regelmatigwerkzaam in de showbizz en verzorgt choreografieën en presentatie- en productiewerkzaamheden.

Zij werkte in 2009 mee als presentatrice in de lifestyle programma 4Me op RTL-4.

Zij is sinds 2002 choreograaf voor de Engelse productie van de Original Tribute to the Blues Brothers en zij heeft in 2010 de regie gedaan voor originele productie van The Songs from the Movie Sister Act, met de London Community Gospel Choir.

Debbie Jenner Pilates Company
Lincolnshire, Engeland

Debbie woont tegenwoordig op het platteland van Engeland in een heuvelachtig gebied, en bezoekt Nederland gemiddeld 4-5 keer per jaar om opleidingen en workshops te verzorgen.

Voor de ontspanning, naast dagelijkse wandelingen in de natuur met haar hond en maakt zij natuurzepen en kaarsen. Debbie organiseert fundraising activiteiten om de middeleeuwse lokale kerken te renoveren (niet uit religieuze overwegingen, maar uit haar interesse in architectuur en in de geschiedenis), en leidt culturele wandelingen tijdens ondermeer de Lincolnshire Wolds Walking Festival.

Friedeke Verkleij-Veenman

Mijn samenwerking met Debbie gaat terug naar de jaren ‘90. Eerst als trouw lid bij Bodyworks in Amsterdam. Maar al snel de opleiding Teacher Training gevolgd, naast een fulltime baan bij Transavia.

Van Docent aerobics, steps en allerlei andere disciplines ging het naar Master Teacher Trainer. Met Debbie ben ik naar allerlei conventies geweest, in de “slipstream” van de teacher. Blackpool, de EFAA in Veldhoven en nog wat grotere uitstappen naar IDEA in Amerika.

pilatescompany-Friedeke
Friedeke Verkleij-Veenman

Vanaf 2000 ben ook ik gegrepen door het Pilates virus en heb ik in 2001 de allereerste Ground Control Pilates opleiding mogen volgen. Zo ontzettend fijn om naast de high impact trainingen ook een rustige, maar intensieve discipline te doen. De bewegingen zijn vloeiend en kunnen erg zwaar zijn, maar tegelijkertijd voelt je lijf lang en soepel. De instant feedback die je terugkrijgt van Pilates is bijzonder. Kwalitatief goed bewegen is bij Pilates nog veel belangrijker dan alle andere vormen, zoals aerobics en bodyshape.

Redelijk snel mocht ik invallen voor Debbie in de Ground Controle basisopleiding. Een eer, een mooi recht en een ontzettend fijn leertraject.

Inmiddels ben ik trotse oprichter en eigenaar van Pilates Principles, een mini bedrijfje waar ik fulltime mee bezig ben. Ik geef groepslessen, Pilates en nog altijd Bodyshape (the Debbie way) en daarnaast heel veel personal trainingen in samenwerking met fysiotherapeuten en sportartsen. Ik heb een aantal grote bedrijven waar ik workshops en masterclasses geef aan personeel.

Maar word ik gevraagd door Debbie om in te vallen voor een opleiding, maak ik daar direct tijd voor. Het uitleggen wat Pilates is en voor je kan betekenen is een waanzinnig mooi project. De meeste docenten hebben geen flauw idee en de instant feedback die je terugkrijgt als je ze ziet bewegen en ze kan laten voelen wat een kleine aanpassing in een oefening kan doen. Prachtig!

Opleidingen:

  • AFAA, ACE, Ground Control Pilates Modules I, II, II.
  • Do-In Yoga, een vorm van yoga gebaseerd op de Chinese geneeswijze. Level I, II, III.
  • Mogen werken met: Michael King, Ton Voogt en Michael Fritzke.
  • Kari Anderson (Seattle). Lilian Kluivers van de Do-In Academy.

Natalie Dijkgraaf

Mijn naam is Natalie Dijkgraaf. Ik ben gediplomeerd fysiotherapeute, magnetiseur, Pilates Instructor, (sport)masseur en gediplomeerd ZwangerFit® docente. Tevens geef ik les aan de YVLO waar ik fysiotherapeuten begeleid tot ZwangerFit® docent en coach ik Pilates docenten in het lesgeven.

pilatescompany
Natalie Dijkgraaf

Als jong meisje begon ik met klassiek ballet waar houding en beweging centraal stonden. Al snel volgden andere vormen van dans en raakte ik in de ban van het lesgeven. Na het volgen van de opleiding tot Pilates instructor bij Debbie Jenner, ben ik alles gaan integreren tijdens mijn lessen Pilates.

Bij de Pilates Company geef ik daarom de workshops Zwanger en Pilates en Fascia en Pilates.

Ik hoop jullie snel te mogen inspireren.

Natalie