Chilates

IMG_3341 verkleind

Chilates©
Duur: 4 dagen
Prijs: € 400,-
Data 2020: zon 12 jan, zon 20 jan, zat 21 maart, zon 22 maart. En najaar: zon 8 nov, zon 15 nov en 2 data in januari 2021.
Plaats: Amsterdam

Chilates© by Debbie Jenner

Chilates is een body-mind inspanning-ontspanning formule die helemaal in onze huidige samenleving past, waar overmatige stress, overvolle agenda’s, en ziektes heersen.

Chilates is een fusie van Ground Control-PILATES©, Tai Chi, Chi Gong en Yoga, en zorgt voor een ‘über-gezond’ lichaam en geest. De nadruk ligt op preventie, en het leren omgaan met stress, klachten en ongemakken; allemaal op een verantwoorde en onderbouwde wijze.

Chilates is een laagdrempelige formule en is toegankelijk voor iedereen.

Naast de fysieke aspecten spelen de meer intrinsieke factoren van gezondheid een rol – de invloeden van de ‘mind’ en emoties op de gezondheid – het gevoel van eigenwaarde en het geluk. Er is ook binnen Chilates een speciaal Second Spring Pilates© programma voor de iets rijpere wezens onder ons.

Motto’s als ‘Chilates for health and happiness’ en ‘Second Spring Pilates = growing old gracefully’ worden straks gebruikt binnen de marketingcampagne, die via de bladen en sociale media aan de consument wordt gepresenteerd.

Chilates en Second Spring Pilates zullen naast Ground Control-PILATES en Relaxercise nadrukkelijk voorkomen als onderdelen binnen mijn Blog ‘Reform. Refresh. Relax’, dat eind 2017 van start gaat.

Om gecertificeerd te worden ondergaat men een toetsing en zal men een eed afleggen om de kwaliteit van het concept te bewaren.

Alle instructeurs die Ground Control-PILATES gecertificeerd zijn krijgen een GC-P opfrissessie. Als er instructeurs van andere Pilates opleidingen willen meedoen wordt er een extra, aparte sessie gehouden voor hen.

De prijs voor de Chilates-opleiding is € 400,- Dit is inclusief boekwerk, logo, promotionele teksten, beeldmateriaal en vermelding op de website.

Voor de duidelijkheid: wat is het verschil tussen Chilates en Ground Control-PILATES of Relaxercise?

Chilates is een les waarin Pilates de basis vormt, maar waar het benaderd wordt vanuit een oosterse wijze, met de uitwerking op de chakra’s, meridianen, organen en emoties. Bij Chilates wordt er ook gewerkt aan de flexibiliteit en de mobiliteit. Er is ook een deel ontspanning, iets wat ontbreekt in de Pilates methode.

Bij GC-P worden de oefeningen meer bekeken vanuit louter het fysieke aspect, en er zit geen ontspanning bij. Ook ontbreekt er een deel gewijd aan flexibiliteit/mobiliteit. En het verschil met Debbie’s original Relaxercise is dat er in Relaxercise geen Pilates verwerkt is. Chilates is een vervolg en aanvulling op GC-P en Relaxercise, voor instructeurs die meer diepgang willen bieden.

> Klik hier voor het inschrijfformulier